3D optična skenirna glava (scanner)

SOLOMON je napredno tehnološko podjetje, ki si je za svoje področje izbrala 3D skeniranje. Srce tega sistema je programska oprema, na kateri nenehno dela 20 strokovnjakov. #D skenerji lahko delujejo samostojno ali v navezi z robotom. Z robotom si lahko izmenjujejo podatke in tako bodisi vodijo robota ali pa dobivajo od njega podatke za generiranje prostorskih točk objekta, imenovanih tudi '3D point clouda'.

Izdelki podjetja SOLOMON se delijo na naslednja področja uporabe:

SOLOMON Solvision

Prepoznavanje lastnosti ter napak na izdelkih. Zasnovan na napredni deep learning tehnologiji.

Intuitivni pristop, ki posnema človeškega, zahteva kot osnovo le vzorčne izdelke, na osnovi katerih nato samostojno v procesu izdelave ali kontrole išče  nepravilnosti serijskih kosov, kar je z običajnimi programskimi metodami strojnega vida zelo zahtevna in včasih nemogoča naloga.

Primeri uporabe so OCR, iskanje napak na izdelkih, roboti vodeni s strojnim vidom, primerjava vzorcev, identifikacija izdelkov ter njihovih lastnosti in položaja.

 

 

 

Prepoznava napak na tiskanem vezju

 

SOLOMON Solscan

3D scanner za generiranje 3D prostorskih točk (point cloud). Vsebuje dvojno kamero in svetlobni vir z vzorcem, kar omogoča izdelavo kvalitetnega zbira šestosnih prostorskih točk (x, y, z, Nx, Ny in Nz) in detekcijo prekrivajočih se objektov. Ker sta kameri barvni, je tudi rezultat v barvah. Kot vse aplikacije podjetja SOLOMON, je tudi Solvision enostaven za uporabo in povezljiv. Točke lahko preko ROS (Robot Operating System) izmenjujemo z drugimi napravami v sistemu ali pa preko GenIcam vmesnika s programskimi opremami, kot sta Halcon ali Common Vision Blox (CVB).

Nakateri primeri uporabe: razpoznavanje in razvrščanje izdelkov, meritve izdelkov, 'pick&place', vodenje robota, arhiviranje objektov (npr. umetnin in zgodovinskih objektov)…

 

 

Ločevanje izdelkov

 

SOLOMON AccuPick

Zmogljivo orodje za pobiranje kosov, ki ga sestavlja 3D scanner in programska oprema, ki združuje obdelavo 3D oblaka točk, prepoznavo objektov in vodenje robota.

Kot vsi izdelki SOLOMON, tudi AccuPick temelji na visoki tehnologiji in enostavni uporabi. Za učenje 3D model izdelka ni potreben, saj napredne nevronske mreže poenostavijo učenje naprave tudi za zapletene izdelke. Omogoča tudi optimizacijo pomikov robota ter izogibanje kolizije z zalogovnikom. AccuPick je združljiv z roboti vseh vodilnih proizvajalcev.

 

 

Pobiranje kosov iz zalogovnika z Yaskawa robotom

 

SOLOMON Solmotion

3D strojni vid in umetna inteligenca združena z nalogo prilagodljivega vodenja robota, ki ni odvisno od natančnega pozicioniranja objekta.

Tako ni pomembno, da je objekt natančno in ponovljivo vpet, saj nepravilnost postavitve objekta sistem samodejno korigira.

S tem je proizvodni sistem bolj prilagodljiv, časi menjave izdelka krajši, nižji so stroški orodij, operaterju pa ostane čas za izvajanje drugih del.

Solmotion vsebuje enostaven programski vmesnik za učenje poti robotov in ugotavljanja pozicije objekta.

 

 

Robotiziran nanos lepila na avtomobilski motorni pokrov

Pišite Nam

Your message has been sent. Thank you!

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.